Huiselijke taferelen

Huiselijke taferelen - Heidi de Mare | Tiliboo-afrobeat.com

...l het tafereel zelfst.naamw.Uitspraak: [tafəˈrel] Verbuigingen: tafe|relen (meerv ... Huiselijke taferelen - Heidi de Mare - 9789460040665 ... ... .) situatie of gebeurtenis waar je naar kijkt Voorbeelden: `een huiselijk tafereel`, `Er hebben zich chaotische taferelen afgespeeld bij de ontruiming.`, `prachtig geschil... Huiselijke taferelen. Het was lange tijd een nationale hobby om te zoeken naar de diepere betekenis in 17de-eeuwse kunst. Een frisse blik op de Gouden Eeuw leert dat de kunstenaars juist nuchter en doelmatig te werk gingen. JOOST POLLMANN 24 november 2012, 0:00 Huiselijk tafereel in... Helvoirt? Marilou ... Huiselijke taferelen - Heidi de Mare | Geschiedeniswinkel ... . JOOST POLLMANN 24 november 2012, 0:00 Huiselijk tafereel in... Helvoirt? Marilou Nillesen bhic. vertelde op 15 oktober 2015 om 13:13 uur Het lijkt erop alsof niemand zich bewust is van de aanwezigheid van de fotograaf. Het jongetje links speelt rustig met zijn speelgoedserviesje, vader trekt peinzend aan zijn ... Huiselijk...

INFORMATIE

AUTEUR
Heidi de Mare
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Huiselijke taferelen.pdf

OMSCHRIJVING

Huiselijke taferelen 1e druk is een boek van Heidi de Mare uitgegeven bij Vantilt. ISBN 9789460040665 Huiselijke taferelen werpt een geheel nieuw licht op de beeldenrijkdom van de Hollandse Gouden Eeuw. Uitgangspunt is de stelling dat schilderijen, architectuurtekeningen en andere visuele producten een vorm van kennis belichamen. Die kennis is samengebald in de kunst van het bouwen, het schilderen en de po zie, maar ook in de wijze waarop burgers in de stad samenleefden of hoe men een huwelijk inrichtte. Een diepgaand onderzoek naar de verbeelding van het huiselijk leven in werken van Simon Stevin, Jacob Cats, Pieter de Hooch en Samuel van Hoogstraten legt het fundament voor deze stelling. In al deze kunsten en disciplines is een coherent kennissysteem werkzaam dat berust op de natuurfilosofie van Aristoteles.Heidi de Mare ontwikkelde een zeer oorspronkelijke benadering, waarin inzichten uit kunst- enarchitectuurgeschiedenis, cultuurgeschiedenis en historische letterkunde samenkomen. Wanneerwe gedisciplineerd kijken, blijkt het eigene van de Nederlandse cultuur sterker bepaald door beeldendan we tot nog toe veronderstelden. Heidi de Mare is docent Algemene Cultuurwetenschappenaan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Wil je het boek lezen?Huiselijke taferelen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Heidi de Mare. Lezen Huiselijke taferelen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN