Het conscriptieoproer van Oud-Beijerland in 1813

Het conscriptieoproer van Oud-Beijerland in 1813 - Loek Dekker | Tiliboo-afrobeat.com

...nscriptieoproer van Oud-Beijerland in 1813 ... De Historische Vereniging Oud-Beijerland - PDF ... . Bronnenstudie over het oproer van 21 februari 1812 in Oud-Beijerland, waarbij de Hoeksche Waarders... Het conscriptieoproer van Oud-Beijerland in 1813 Be the first to review this product In dit boek geven historicus Loek Dekker en Dick Snijders een uitgebreid verslag van het conscriptieoproer van 1813, en plaatsen het in het kader van de Franse tijd in Nederland. 146pp, foto's en illustraties, paperback ... Het conscriptieoproer van Oud-Beijerland in 1813 ... . 146pp, foto's en illustraties, paperback. Tevens wordt het conscriptieoproer van Oud-Beijerland, ook bekend onder de naam 'Stokjesdag', van een historische context voorzien en in het kader geplaatst van de Franse tijd in Nederland (1795-1813). Het oproer van de Hoeksche Waarders heeft de gemoederen van de toenmalige Franse gezagsdragers intensief bezig gehouden. Bronnenstudie over het oproer van 21 februari 1812 in Oud-Beijerland, waarbij de Hoeksch...

INFORMATIE

AUTEUR
Loek Dekker
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Het conscriptieoproer van Oud-Beijerland in 1813.pdf

OMSCHRIJVING

Bronnenstudie over het oproer van 21 februari 1812 in Oud-Beijerland, waarbij de Hoeksche Waarders gewapend met stokken en hooivorken, de verplichte loting voor het leger van Napoleon, desnoods met geweld, willen verhinderen.Het is zondag 21 februari 1813: Een grote menigte is bijeengekomen op 'de Dijk' in Oud-Beijerland. De Hoeksche Waarders zijn gewapend met stokken en hooivorken. Ze willen de verplichte loting voor het leger van Napoleon, desnoods met geweld, verhinderen. Niemand van hem mag opgeofferd worden voor de keizer. Er staan gendarmes en een eenheid soldaten voor het Raadhuis opgesteld. Is een gewelddadig treffen onvermijdelijk? Waarom is deze situatie ontstaan en hoek loopt het af?

Wil je het boek lezen?Het conscriptieoproer van Oud-Beijerland in 1813 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Loek Dekker. Lezen Het conscriptieoproer van Oud-Beijerland in 1813 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN