Sociaal schaduwwerk

Sociaal schaduwwerk - Mieke Schrooten | Tiliboo-afrobeat.com

...k 'Sociaal Schaduwwerk. Over informele spelers in het welzijnslandschap' neemt je mee langs een waaier van vaak onzichtbare sociaalwerkpraktijken ... studiedag Sociaal Schaduwwerk | Demos ... . Hun speelruimte neemt zienderogen toe in een context van besparingen én vermarkting, van bureaucratisering en vermaatschappelijking. •Sociaal Schaduwwerk herbergt de vaak ongeziene en onzichtbare sociaalwerkpraktijken van informele actoren die geen deel uitmaken van de formele sociale kaart. •'Sociaal schaduwwerk' duidt als term op twee zaken: •ten eerste de schaduw waarin veel informeel sociaal werk opereert •ten tweede het f ... Migratie verandert dak- en thuisloosheid - Sociaal.Net ... . •'Sociaal schaduwwerk' duidt als term op twee zaken: •ten eerste de schaduw waarin veel informeel sociaal werk opereert •ten tweede het feit dat men in de schaduw zit, wat iets zegt over de onzichtbaarheid en onhoorbaarheid ... De opleiding Sociaal Werk van de Odisee hogeschool, het Kenniscentrum Welzijn, Wonen, Zorg en Politeia Uitgeverij nodigen u graag uit op de boekvoorstelling van 'Sociaal schaduwwerk.Over info...

INFORMATIE

AUTEUR
Mieke Schrooten
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Sociaal schaduwwerk.pdf

OMSCHRIJVING

Het boek "Sociaal Schaduwwerk. Over informele spelers in het welzijnslandschap' neemt je mee langs een waaier van vaak onzichtbare sociaalwerkpraktijken. Hun speelruimte neemt zienderogen toe in een context van besparingen én vermarkting, van bureaucratisering en vermaatschappelijking. De gaten die geslagen worden door formele spelers of een terugtrekkende overheid, worden zo goed als het kan gedicht door informele spelers op het terrein. Het boek werpt licht op de informele spelers en hun toegankelijkheid, laagdrempeligheid en aansluiting bij de leefwereld van burgers, wat ervoor zorgt dat ze noden gericht en op maat van antwoord kunnen voorzien. Vaak met veel vrijwillige krachten, maar niet zomaar gestuwd door vrijwillige keuzes. In het boek gaan de auteurs op zoek naar de vaak niet-erkende meerwaarde die informele spelers hebben in het welzijnslandschap, maar ook de specifieke benadering en praktijk die ze opzetten. De relaties met andere formele actoren in het welzijnslandschap worden uitgediept en de relatie met de overheid wordt belicht. Informele spelers doen onontbeerlijk "sociaal schaduwwerk' dat mag belicht worden.

Wil je het boek lezen?Sociaal schaduwwerk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Mieke Schrooten. Lezen Sociaal schaduwwerk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN